Select Page
+420 725 970 948

Moskevská 860/80, Praha 10

Otevřeno 11:00-23:00

Lunch Menu  17.08. – 21.08.

Pea cream with butter croutons (1,7) 39,- Kč

Beef stew with horseradish and potato pancakes ( 1,3,7)  149,- Kč

Hamburg pork shoulder with bread dumplings (1,3,7,9,10) 129,- Kč 

Tortilla with shredded chicken, vegetables, cheese, sour cream and Pico de Gallo salsa

(1,7)  139,- Kč

Mushroom risotto with arugula and Grana Padano cheese  (7) 139,- Kč

Mixed salad with vegetables, pieces of fried Camembert and cranberry sauce

(1,3,7) 139,- Kč

Fried mushrooms, homemade tartare and boiled potatoes with chives (1,3,7) 129,- Kč

Obědový speciál/ Lunch special

250g Chuck eye roll, Bernese sauce and homemade french fries (3)  289,- Kč

Birell světlý nebo Birell pomelo & grep 0,3l 19kč

Stará dobrá Vršovická pivnice a restaurace čepuje tankovou Plzeň

Tak jako naše kuchyně je srdcem naší restaurace, tak výčep s naší tankovnou jsou plíce staré dobré Waldesky. Před naší rekonstrukci se na Waldesce čepoval Plzeňský Prazdroj a jeho Gambrinus. Po společné dohodě s Plzeňským Prazdrojem jsme vybudovali novou tankovnu s šesti novými 500 litrovými tanky a celý nový výčepní pult s osmi kohouty, kde vám můžeme čepovat tu nejlepší tankovou Plzeň ve Vršovicích. Podle tradice po Jindřichovi Waldesovi “diamant v oku a zlato v půllitru”Další skvělá piva na čepu jsou černý Velkopopovický Kozel a Výběr Sládků. Z nealkoholických piv na čepu máme Birell světlý a Birell pomelo & grep. 

Základem kvalitně načepovaného piva je starost, jak o celý výčepní systém, tak i péče o dobře omyté sklo a v neposlední řadě zlaté ručičky našich výčepních Michala a Tomáše. Oba jsou to zkušení výčepní s velice kladným přístupem k péči o pivo. Což oba dokázali v soutěži Pilsen Urquel Master Bartender kde se Michal umístil na 5. místě a Tomáš na 3. místě. Už máte chuť na naše tankové pivo? Stačí k nám vyrazit a ochutnat orosenou hladinku, šnyt nebo mlíko co vám kluci načepují. Jak by řekl klasik – “tam je výčepní, ten to pivo úplně hejčká”.

Česká kuchyně v moderním duchu – české prasárny v našem stylu

Waldeska restaurant je česká restaurace kde se vyrábí 90% produktů ve vlastní kuchyni. Koncept je zaměřen na poctivou českou kuchyni, kde se spotřebuje prasátko od čumáčku po ocásek. Kde si u nás pochutnáte na uzeninách vlastní výroby s pečivem, které si denně pečeme. Ručně zadělávané knedlíky, míchané paštiky, ovocné marmelády, vlastní zavařené zeleniny a ovoce, sirupy vlastní výroby, které můžete ochutnat v míchaných limonádách, nebo v některých u nás připravovaných dezertech.

Od začátku našeho působení klademe důraz na výběr kvalitních surovin a na kvalitní přípravu jednotlivých pokrmů. U nás ve Waldesce chceme připravovat klasické české pokrmy a české chuťovky k pivu v našem stylu. I správná česká prasárna se dá udělat v moderním pojetí. Waldeska má kompletně přepracovanou kuchyň, která tvoří srdce celé restaurace. Při výstavbě jsme dbali na výběr moderních kvalitních strojů a postupů přípravy. To vše nám umožňuje výrobu vlastních produktů ať se jedná o škvarky, paštiky, chuťovky k pivu, domácí knedlíky nebo vlastní pivní chleba bez zbytečných ztrát a plýtvání surovin.

Česká kuchyně je tučná? Tuk má jedinečnou funkci tím, že stimuluje chuťové pohárky. V tuku se rozpouští spousta aromatických látek, prostě a jednoduše, tuk je nositelem chuti. Konkrétní chuť jídla nezesiluje, ale všechny obsažené suroviny podpoří a přirozeně propojí jejich chutě. Moderní kuchyně zažívá návrat k využití tradičních surovin jako je máslo, kvalitní oleje a sádlo z domácích zvířat. I my se řídíme moderními trendy, tak aby naše pokrmy měly tu nejlepší chuť a správnou surovinovou vyváženost. Kuchař, který dokáže kouzlit s tukem, si rychle získá srdce hostů.

  

Jedna z nejstarších vršovických hospod nadepisuje novou historii

Už více než století se Dívka s patentkou v oku usmívá na lidi po celém světě. Logo, provázející výrobky krále patentek Jindřicha Waldese a jeho následovníků, nese název Koh-i-noor podle legendárního diamantu. Jeho světlo teď ještě více prozařuje zlato v půllitrech naplněných neméně legendárním plzeňským ležákem Pilsner Urquell v nově otevřené restauraci Waldeska.

Inspirace pro novou Waldesku

Waldeska je restaurace s dlouhou historií a má své neopomenutelné místo v pražských Vršovicích již dlouhá léta. „S novým majitelem jsme se rozhodli proměnu Waldesky vzít z gruntu a do interiéru doslova vtisknout kousek historie Koh-i-nooru, s kterým Waldeska bezprostředně sousedí. A zároveň také odvyprávět část příběhu podnikatele Jindřicha Waldese, zakladatele továrny na výrobu patentek, špendlíků a kovové galanterie, jehož jméno Waldeska nese. Ještě před navrhnutím interiéru jsme mohli navštívit samotnou továrnu a nahlédnout pod pokličku historie a také současné výroby. A tam se příběh nové Waldesky začal rýsovat. Co by byla Waldeska bez příběhu půvabné dívky s patentkou v
oku? A tak se dívka s patentkou se svolením současného vedení Kooh-i-nooru stala patronkou nové Waldesky. Z historických materiálů jsme se inspirovali jedním z původních log továrny a tuto inspiraci jsme přenesli i do námi vytvořeného písma. Návštěva továrny nám ucelila představu o tom, jak nová Waldeska má vypadat. Proto jsme interiér oblékli do tradičních materiálů, kde jako hlavní dominantní materiál vyhrála ocel. Prvky z oceli provází celou restauraci,“

NOVINKY

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.