+420 725 970 948

Moskevská 860/80, Praha 10

Open 11:00-21:00

Get our APP

Daily Menu  19.04. – 25.04. / 11:00 – 21:00 

Soup

Cabbage soup with spicy sausage (1) 55,-Kč

Main Course

Bacon burger – bacon, onion chutney, pickle, iceberg lettuce, mayonnaise with roasted garlic and french fries (1,3,7) 199,-Kč
Beef croquettes with celery-potato puree (1,3,7,9) 179,-Kč
Pork meat with vegetables with potato pancakes (1,3,7,10) 149,-Kč
Roast pork with spinach and potato dumplings (1,3,7) 149,-Kč
½ Grilled chicken (500g) with grilled vegetables and rice (7) 159,-Kč
Chicken schnitzel with potato salad (1,3,7,9,10) 149,-Kč
Vegetable risotto with Gouda cheese and pickles (7) 139,-Kč

Waldeska Menu

Fried cheese 150g – coated 48% gouda, grenaille potatoes, chives, spring onion and homemade tartare (1,3,7) 179,-Kč

400g Pork ribs, jam BBQ sauce with plum brandy, redlaw and bread (1,3,7) 249,-Kč

500g Roasted chicken wings in BBQ, garlic-herb dip, lettuce and beer bread (1.10) 199,-Kč

500g / 1kg Spicy chicken wings with herb dip and beer bread (1,7) 179,-Kč / 249,-Kč

Roasted beef sirloin in sour cream sauce – bacon, Carlsbad dumplings, cranberry espuma and lemon segment (1,3,7,9,10) 219,-Kč

“VKZ” (pork, dumplings, cabbage) –pressed pork belly, cabbage on dark beer, gnocchi on lard, pork jus (1,3,9) 199,-Kč

Duck – potato dumplings stuffed with confit duck, red cabbage puree, burnt apples, Viennese onion, duck greaves, duck jus, marjoram (1,3,7,9,12) 259,-Kč

Caesar salad 150g – farm chicken breast, bacon, bread chips and Grana Padano cheese (1,3,4,7,10) 189,-Kč

Pilsner Urquell PET 2l 196,-Kč

Pilsner Urquell PET 1,5l 147,-Kč

Pilsner Urquell PET 1l 98,-Kč

Stará dobrá Vršovická pivnice a restaurace čepuje tankovou Plzeň

Tak jako naše kuchyně je srdcem naší restaurace, tak výčep s naší tankovnou jsou plíce staré dobré Waldesky. Před naší rekonstrukci se na Waldesce čepoval Plzeňský Prazdroj a jeho Gambrinus. Po společné dohodě s Plzeňským Prazdrojem jsme vybudovali novou tankovnu s šesti novými 500 litrovými tanky a celý nový výčepní pult s osmi kohouty, kde vám můžeme čepovat tu nejlepší tankovou Plzeň ve Vršovicích. Podle tradice po Jindřichovi Waldesovi “diamant v oku a zlato v půllitru”Další skvělá piva na čepu jsou černý Velkopopovický Kozel a Výběr Sládků. Z nealkoholických piv na čepu máme Birell světlý a Birell pomelo & grep. 

Základem kvalitně načepovaného piva je starost, jak o celý výčepní systém, tak i péče o dobře omyté sklo a v neposlední řadě zlaté ručičky našich výčepních Michala a Tomáše. Oba jsou to zkušení výčepní s velice kladným přístupem k péči o pivo. Což oba dokázali v soutěži Pilsen Urquel Master Bartender kde se Michal umístil na 5. místě a Tomáš na 3. místě. Už máte chuť na naše tankové pivo? Stačí k nám vyrazit a ochutnat orosenou hladinku, šnyt nebo mlíko co vám kluci načepují. Jak by řekl klasik – “tam je výčepní, ten to pivo úplně hejčká”.

Česká kuchyně v moderním duchu – české prasárny v našem stylu

Waldeska restaurant je česká restaurace kde se vyrábí 90% produktů ve vlastní kuchyni. Koncept je zaměřen na poctivou českou kuchyni, kde se spotřebuje prasátko od čumáčku po ocásek. Kde si u nás pochutnáte na uzeninách vlastní výroby s pečivem, které si denně pečeme. Ručně zadělávané knedlíky, míchané paštiky, ovocné marmelády, vlastní zavařené zeleniny a ovoce, sirupy vlastní výroby, které můžete ochutnat v míchaných limonádách, nebo v některých u nás připravovaných dezertech.

Od začátku našeho působení klademe důraz na výběr kvalitních surovin a na kvalitní přípravu jednotlivých pokrmů. U nás ve Waldesce chceme připravovat klasické české pokrmy a české chuťovky k pivu v našem stylu. I správná česká prasárna se dá udělat v moderním pojetí. Waldeska má kompletně přepracovanou kuchyň, která tvoří srdce celé restaurace. Při výstavbě jsme dbali na výběr moderních kvalitních strojů a postupů přípravy. To vše nám umožňuje výrobu vlastních produktů ať se jedná o škvarky, paštiky, chuťovky k pivu, domácí knedlíky nebo vlastní pivní chleba bez zbytečných ztrát a plýtvání surovin.

Česká kuchyně je tučná? Tuk má jedinečnou funkci tím, že stimuluje chuťové pohárky. V tuku se rozpouští spousta aromatických látek, prostě a jednoduše, tuk je nositelem chuti. Konkrétní chuť jídla nezesiluje, ale všechny obsažené suroviny podpoří a přirozeně propojí jejich chutě. Moderní kuchyně zažívá návrat k využití tradičních surovin jako je máslo, kvalitní oleje a sádlo z domácích zvířat. I my se řídíme moderními trendy, tak aby naše pokrmy měly tu nejlepší chuť a správnou surovinovou vyváženost. Kuchař, který dokáže kouzlit s tukem, si rychle získá srdce hostů.

  

Jedna z nejstarších vršovických hospod nadepisuje novou historii

Už více než století se Dívka s patentkou v oku usmívá na lidi po celém světě. Logo, provázející výrobky krále patentek Jindřicha Waldese a jeho následovníků, nese název Koh-i-noor podle legendárního diamantu. Jeho světlo teď ještě více prozařuje zlato v půllitrech naplněných neméně legendárním plzeňským ležákem Pilsner Urquell v nově otevřené restauraci Waldeska.

Inspirace pro novou Waldesku

Waldeska je restaurace s dlouhou historií a má své neopomenutelné místo v pražských Vršovicích již dlouhá léta. „S novým majitelem jsme se rozhodli proměnu Waldesky vzít z gruntu a do interiéru doslova vtisknout kousek historie Koh-i-nooru, s kterým Waldeska bezprostředně sousedí. A zároveň také odvyprávět část příběhu podnikatele Jindřicha Waldese, zakladatele továrny na výrobu patentek, špendlíků a kovové galanterie, jehož jméno Waldeska nese. Ještě před navrhnutím interiéru jsme mohli navštívit samotnou továrnu a nahlédnout pod pokličku historie a také současné výroby. A tam se příběh nové Waldesky začal rýsovat. Co by byla Waldeska bez příběhu půvabné dívky s patentkou v
oku? A tak se dívka s patentkou se svolením současného vedení Kooh-i-nooru stala patronkou nové Waldesky. Z historických materiálů jsme se inspirovali jedním z původních log továrny a tuto inspiraci jsme přenesli i do námi vytvořeného písma. Návštěva továrny nám ucelila představu o tom, jak nová Waldeska má vypadat. Proto jsme interiér oblékli do tradičních materiálů, kde jako hlavní dominantní materiál vyhrála ocel. Prvky z oceli provází celou restauraci,“

NEWS

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.